top of page

Weimaraner

18664270_1322000607915547_79933292465936

De Weimaraner is een van de oudste Duitse staande jachthondenrassen. Het ras is zorgvuldig gefokt aan het hof van Weimar. Het jagen zit in hun aard en ze zijn veelzijdig in gebruik met een natuurlijke aanleg voor het jagen voor en na het schot (veldwerk en apporteerwerk).

 

Weimaraners zijn blije, dappere, loyale, intelligente en liefdevolle honden, maar hebben ook een behoorlijke portie eigenwijsheid. Ze vertonen een unieke persoonlijkheid en leven graag binnen als een lid van de familie. Hij is een gedreven, betrouwbare viervoeter die zijn/haar eigenaar graag wil behagen. 

De keuze voor een Weimaraner moet zorgvuldig gemaakt worden, want deze hond vraagt een actief baasje dat bereid is de beweging, liefde en aandacht te geven die een weim vraagt. Ze houden er niet van om alleen in de tuin te zitten en vergeten te worden.  Ze hebben graag veel beweging, zodat zij hun energie goed kwijt kunnen.

Voor de afkomst en de rasstandaarden verwijs ik je graag door naar de site van de Belgische en Nederlandse rasvereniging.

Ik kan u aanraden als nieuwe eigenaar om lid te worden van deze rasverenigingen. Via de verschillende activiteiten kom je in aanraking met andere eigenaars en hun weimervaringen.

 


 

Langhaar Weimaraner
Rasvereniging Weimaraner
Rasvereniging Weimaraner
bottom of page